Bayburt'ta "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Neden Projesi"nde çiftçilere koyun dağıtıldı
banner36

Merkeze bağlı Gökpınar köyünde düzenlenen programda konuşan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, yaklaşık bir ay önce "Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var Projesi"nin tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Projeye çiftçilerin yoğun ilgisi olduğunu ve bu kapsamda çiftçilere koyunları vermeye başladıklarını belirten Epcim, "Özellikle koyun yetiştiriciliği noktasında Türkiye'de en önemli vilayetlerden birinin Bayburt olduğunu düşünüyoruz. Çünkü toplam alanının yüzde 60'ının mera varlığı olarak değerlendirilebileceği düşünüldüğünde Bayburt bu proje kapsamında önemli katma değer sunacak. Milli ekonomiye büyük katkısı olacak. Yerelde çiftçimize çok büyük katkısı olacak." dedi. 

Epcim, şu anda Bayburt'un koyun varlığının 35 bin civarında olduğunu, projeyle bu sayıyı 10 kat artırarak 350 bin hedefine ulaşmayı amaçladıklarını bildirdi.

Projeden yararlanan çiftçi Erol Sevimli ise projenin Bayburt çiftçisini kalkındıracağını ifade ederek, kentteki işsizlik soruna da önemli oranda çözüm sunacağını söyledi.

Proje kapsamında 2 çiftçiye 360 koyun dağıtıldı.

Programa, İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen ile Ziraat Bankası Müdürü Ayhan Tohumcu da katıldı.

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.