Endişe etmeyin, 2017 atılım yılı olacak
banner36
Başbakan Binali Yıldırım enerji gemilerinin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "Burada yapılan gemiler ısıtıyor, aydınlatıyor. Liderliğinizde son 14 yılda Türkiye'yi üçe katladık. Aynı zamanda küresel dış yardımlarda da Türkiye en gelişmiş ülkeler arasına girdi" dedi. Yıldırım özetle şunları söyledi:
'Artık Türkiye'nin kıyılarında yabancı bayraklı yatlar dolansın istemiyoruz' dediniz. Bunun için düzenlememizi yaptık. Artık Türkiye'deki bütün yatların Türk bayrağına geçmesi, hatta dışarıdaki yat sahiplerinin de Türk bayrağına geçmesinin önünü açmış olduk.
Bugün Türkiye 185 bin gemi adamı yetiştirmiş durumda. Dünyanın önde gelen ülkelerinin önüne geçtik. Çünkü 14 yılda gemi adamı yetiştirme konusunda 110 eğitim kurumu kurduk.
Ülkenin bölünmemesi için gerek bölücü terör örgütü, gerek FETÖ ile mücadele ediyoruz. İnşallah gelecek daha güzel olacak. Türkiye'nin önünde çok güzel yılların olduğunu ifade etmek istiyorum. Ekonomimiz üzerine bir takım spekülasyonlar yapılıyorsa da kimse endişe etmesin. 2017 üreten, istihdam oluşturan ekonomik kararlarımızda bir hamle yılı olacaktır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da "Gemilerin sadece biri 2.5 milyon nüfuslu bir şehrin elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Dolayısıyla gece-gündüz demeden çalışan, katma değer yaratan arkadaşlara teşekkür ederiz" dedi.

Sabah

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.