MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir
banner36
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla partisinin genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli'ye Almina Gürkaynak isimli bir çocuk oyuncak klasik model bir araba armağan etti.

Bayramlaşmanın ardından Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine değinen Bahçeli, 15 Temmuz akşamı Türk milletinin büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını söyledi.

FETÖ'nün sekiz ayak üzerinde hem toplumsal hayatı hem de devlet yapısını ele geçirmeye çalıştığına dikkat çeken Bahçeli, bunları Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı, üniversiteler, eğitim ile kamu kurum ve kuruluşları, basın ve yayın, iş dünyası olarak sıraladı. Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

"Bütün bunların üzerinde şu an için üzerine gidilmeyen ve Türkiye'yi sarmaşık gibi sarmış olan bu örgütlenmede siyasi ayak boşta kalmıştır. Eğer siyasi ayak, bu gelişmeler karşısında sonuçlandırılmadığı takdirde o zaman çok farklı sonuçlar ortaya çıkması ve bu tahribatın halk nezdinde devam etmesi, Türkiye'yi daha karanlık günlere sürüklemesi her an söz konusu olabilir. O bakımdan Fetullah Gülen örgütlenmesiyle ilişkisi olan ve bu kesin olarak belirlenmiş bulunanlar nerede bulunurlarsa bulunsunlar, devletin tüm kurumlarından ayıklanmalıdır, temizlenmelidir, gerekli cezaya çarptırılmalıdır."

"Fetullah Gülen mutlaka Türkiye'ye getirilmeli"
Bahçeli, 28 belediyeye yapılan görevlendirmeye ilişkin ABD Büyükelçiliğinin "Endişeliyiz" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor, Türkiye'ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir." ifadelerini kullandı.

FETÖ soruşturması kapsamında milliyetçi kimliğiyle tanınan bazı kişiler hakkında gözaltı kararı verilmesiyle ilgili soruya da Bahçeli, "Hiç kimse ülkücü hareketin mensubu olarak, mensubiyet duymuş olduğu harekette önemli faaliyetlerde bulunarak bir suçlamayla karşı karşıya kalıp gözaltına alınmış değildir. Fetullah Gülen hareketiyle uzaktan yakından bir ilişkisi söz konusuysa o da bizim bileceğimiz iş değil, yargının bileceği iştir. Sabırla onu beklemek lazım." karşılığını verdi.

Bahçeli, Adalet Bakanlığının Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD'ye yaptığı başvuruyu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de "Fetullah Gülen mutlaka Türkiye'ye getirilmeli. ABD, stratejik ortak, dost ve müttefik olarak kendisini yorumluyorsa 15 Temmuz felaketini organize eden bir kişiyi veya zihniyeti Türkiye'ye teslim etmesi lazımdır." açıklamasında bulundu.

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.