'Türkiye'nin bölgesinde güçlenmesi birilerini ürkütüyor'
banner36
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin teröristlere karşı mücadeleyi hatırlatarak, "Allah şahittir ki benim bakanlığımın hiçbir kıymeti yoktur. Bugün vatan sevgisinin en yüksek noktasını orada kurşuna ve ölüme karşı, özgürlüğümüz ve bu özgürlüğün istikrarı mücadelesini yapan o evlatlarımız göstermektedir." dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Muğla'da bulunan Soylu, Köyceğiz Belediyesi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Soylu, amaçlarının yapılan hizmetlerle ülkeyi en iyi seviyeye getirmek olduğunu belirterek, "14 yıldır Türkiye'de hizmet ve iş üretiliyor. 14 yıldır Türkiye'yi geriletmeye çalışanlara karşı, Türkiye'nin büyümesinin, zenginleşmesinin, özgürleşmesinin önüne set koymaya çalışanlara karşı, bu millet demokrasiyle, milli iradeyle, kararlılığıyla ve yarına olan inancıyla birlikte adımlarını geleceğe atmaktadır." diye konuştu.

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada güçlü olmaya çalışmasının birilerini ürküterek, korkuttuğunu savunan Soylu, Türkiye'nin demokrasisinin etkisiz hale getirilmeye çalışıldığını iddia etti. Soylu, "İlk önce Türkiye'nin ekonomik gücünü, ekonomik kalkınmasını, bağımsızlığını engellemeye çalışıyorlar. Türkiye'nin üretmesini, zenginleşmesini, demokrasisinin yükselmesini engellemeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Son 14 yılda hava limanlarından bölünmüş yollara, Marmaray'dan barajlara, dünyanın dördüncü büyük köprüsüne kadar çok önemli projeler yapıldığını vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların hepsini bir kenara bırakalım. Bir taraftan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bir taraftan 19 kilometrelik bir tramvayın 5,5 ayda Antalya'ya kazandırılması gibi bir tabloyla karşı karşıyayız. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin süratini, hızını ve istikametini engelleyemeyecekler. Biz nereye gittiğimizi, hangi şekilde adım attığımızı biliyoruz. Heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmiş değiliz. Son 2 yılda 4 seçim geçirdik. Ne ekonomimizde en ufak bir sallantı meydana geldi, ne istikametimizde en ufak bir sapma meydana geldi. Bugün bütçemiz fazla veriyor Allah'a şükür. Hedeflerimiz büyüktür."

Bakan Soylu, bu yıl için İŞKUR'un bir milyon kişiyi iş ve istihdamla buluşturacağını ve yaklaşık 300 bin işbaşı eğitimi verileceğini de bildirdi.

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.