Sarıyer Market: Müşteriler e-ticaretten m-ticarete kaymaya başladı
banner36
E-ticaretin hızlı büyüyen ve sürekli gelişen teknoloji ile yenilenen bir yapıya sahip olduğunu belirten Sarıyer Market Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Korkmaz, “Artık konvansiyonel yapının sabit olmadığı bir dönemdeyiz. Son 5 yılda mağazadan e-ticarete hızla bir kayış var. Perakende sektörü henüz e-ticarete yeni alışmışken, şimdi ise kullanıcılar e-ticaretten m-ticarete kaymaya başladı. Müşterilerimize her koşulda hizmet verebilmek adına Haziran 2015 itibari ile yayına aldığımız, IOS ve Android platformlarında Sarıyer Sanal Market Mobile adında özel uygulama yaptık. Böylelikle müşterimize her kanaldan ulaşıyor ve müşteri memnuniyeti geri dönüşlerini alıyoruz. E-ticaret kanalının giriş ve tıklanma oranlarında; müşterilerimizin sipariş verme tercihlerinin %4-5 oranda mobil olduğunu görüyoruz. 2016 yılı sonuna kadar bu rakamın artmasını bekliyoruz” dedikten sonra mağaza ile e-ticaret kanalları arasındaki farkın müşteri şikayetine sebep oluyor mu? sorumuzu da şöyle yanıtladı:
“Offline mağazada yapılan fiyatlar ya da kampanyalar aynı şekilde online alışverişte de uygulanıyor. Online alışverişi daha cazip kılabilmek adına, online alışverişe özel kampanyalar da yapıyoruz. Bu durum ile ilgili de şikayet almıyoruz.
Fiyat karşılaştırma sitelerinin amacı, web sitesine trafik sağlamak olduğunu söyleyebiliriz. Rahatsız edici bir durum değil ki, biz de bir fiyat karşılaştırma sitesi ile entegrasyon hazırlığı yapıyoruz. Bu tip sitelerde market tarafında gıda dışı ürünlerin rekabeti aslında ön planda. Biz kasap, manav ve şarküteri ürünlerinin hazırlanışı servis edilmesi gibi konularda, soğuk zinciri kırmadan müşterilerimize ulaştırıyoruz. Dolayısı ile müşteri için hizmet reyonlarının önemi daha büyük. Artık fiyattan ziyade aldığı hizmete önem veren bir tüketici kitlesi ile karşı karşıyayız. Biz müşterilerimizin siparişleri ile onların davranışlarını gözlemliyor, damak zevkini öğreniyoruz. Aldığımız siparişleri buna göre hazırlıyoruz. Müşterimizi iyi tanıyarak, hızlı ve kaliteli hizmet sağladığımızdan herhangi bir tedbire ihtiyaç duymadık. Sonuç olarak müşterimiz de biz de mutluyuz.”
Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.