'Bankalarımız içerisinde sorunlu bir bankamız yok'
banner36
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankalarımız içerisinde sorunlu olan bir bankamız yok" dedi.

Akben, AA muhabirlerinin, Moody's'in Türk bankacılık sektörüne yönelik açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Moody's'in konuyla ilgili raporunda "Sorunlu bir bankanın yeniden sermayelendirilmesinin maliyetini kreditörlere yansıtma yetkisini güçlendirecek yasal düzenlemeler" ifadesinin yer almasına ilişkin "Hiç öyle bir sorun yok, öyle bir çalışmamız da yok şu anda" diyen Akben, "Onu neye istinaden yazmışlar? Bankalar Kanunu çerçevesinde böyle bir mevzuat, çalışmamız yok. Bankalarımız içerisinde sorunlu olan bir bankamız da yok" şeklinde konuştu.

Akben, kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerde bulunduğunu, ancak geçmiş tecrübelerine baktıklarında bu tahminlerin birçoğunun tutmadığını anımsattı.

Bu durumu en son büyüme rakamında gördüklerine işaret eden Akben, "Büyüme yüzde 4 gerçekleşti, bu kurumların daha önceki tahminlerine baktığımızda yüzde 2,1-2,2 rakamlarında geziyorlardı. Burada böyle bir sapma olabilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.
"Tüketici kredilerindeki borçlanma hem yavaşladı, hem geriye döndü"

TCMB, Hazine ve ilgili kurumlarla görüşmeleri aşağı yukarı tamamladıklarını vurgulayan Akben, son rötuşları yaptıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yani orada herkesin ayağını yorganına göre uzatmasını, borçlanmalarını kazançları ile sınırlandırmalarını istiyoruz. Zaten son birkaç aydan beri tüketici kredilerindeki borçlanma hem yavaşladı, hem geriye döndü. Burada bankalarımız da zaten hangi alanda bir takım zorluklar yaşanıyorsa, hangi alanların gecikmiş alacak oranlarında birtakım yükselmeler görülüyorsa o alanda daha dikkatli, daha tedbirli olmaya çalışıyorlar. Yani bizim bir şey dememize gerek olmadan, otomatikman onların iç dinamikleri devreye giriyor. Zaten oralarda yönetilemeyecek bir seviyeye yaklaşıldığı zaman kendi kısıtlarını, kendi düzenlemelerini onlar da koyuyor; biz de devreye giriyoruz."

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.