Üç yıllık yol haritası sınıf atlatacak
banner36
 Türkiye, gelecek yıl ve 2019'da iki büyük seçime hazırlanırken ekonominin üç yıllık yeni rotası da belirlendi. Bugün açıklanacak 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program "ekonomide istikrar, yatırımların teşviki, katma değeri yüksek üretim ve kurumsal kalite" olmak üzere dört ayak üzerine kuruldu. Programın temel amacı da sınıf atlamak, güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi yakalamak olacak. Kritik beş sektörde de dönüşüm, yatırım startı verilecek, eğitim, yargı, sağlık gibi kritik alanlar başta olmak üzere birçok alanda binlerce gence iş kapısı açılacak. Programda, vatandaşa hizmet sunum kalitesini artıran, bürokrasiyi azaltan tedbirler de yer alıyor. Yatırımlar için kredi muslukları açılacak. Bu kapsamda dün itibarıyla Kalkınma Bankası'nın sermaye tavanı 5 kat artırılarak 2.5 milyar liraya yükseltildi.
2018-2020 dönemi için Türkiye'yi yüksek gelir grubuna çıkaracak hedefler ortaya koyan ekonomi yönetimi, programı "büyüme, yatırım ve istihdama" odakladı. Kamu ve özel sektör eliyle 450 milyar liralık yatırım öngörülürken, bütçeden yatırım için ayrılan başlangıç ödeneği de artırılacak.

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.