Tbmm Parlatino Türk Delegasyonu Başkanı Şahin, Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Salas’ı Kabul Etti
banner36

TBMM PARLATİNO Türk Delegasyonu Başkanı Ali Şahin, kabulde yaptığı konuşmada, konuk büyükelçiyi Mecliste görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Şahin, Türkiye ile Arjantin arasında uzun mesafeler olsa da iki ülke arasındaki gönül bağının çok yakın olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkeler arasındaki ilişkilerimizi tabii böyle gönül ilişkilerinin de ötesine taşımamız gerekiyor. Arjantin, bizim Latin Amerika bölgesi ilişkilerimizin merkezinde bir ülke ve büyük önem veriyoruz. Arjantin ile olan ilişkilerimize bu anlamda ilişkilerimizi daha da güçlendirmek adına atmamız gereken tabii önemli adımlar da var.  Özellikle 2022 yılında bir milyar iki yüz bin dolarlık ticari hacmimiz 2023 yılında dokuz milyon dolar civarında bir rakama düşmüş durumda bunu artırmamız gerekiyor. Bu yönde karşılıklı vergilendirmenin ortadan kaldırılması bizim parlamentomuz da onaylandı. Arjantin parlamentosunda da onay aşamasına gelmiş durumda bu bizler için çok kıymetli.”

Şahin, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Maarif Vakfı aracılığıyla iki ülke arasında kültür alanındaki ilişkileri daha da artırmayı istediklerini kaydetti.

Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde yer alan devletlerin farklı kıtalardaki devletlerle ilişkilerini geliştirmek için açılımlar yaptığını dile getiren Şahin, Türkiye’nin bu açılımlarının merkez ülkesi olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye, bütün bir Latin Amerika bölgesi ve özellikle de Arjantin için hem Avrupa’ya açılma noktasında hem Afrika’ya açılma noktasında hem de Asya’ya açılma noktasında tam bir üst mahiyetindedir. Biz Arjantin’den, Türkiye’ye kendi gözleriyle bakmasını, kendi kulaklarıyla duymasını, dinlemesini ve kendi kalbiyle yaklaşmasını temenni ediyoruz.”

Arjantin’in Ankara Büyükelçisi Salas ise TBMM’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri noktalara taşımayı arzu ettiklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.