Savunma Muhabirleri için Gerçekleştirilen Eğitimler Tamamlandı
banner36

Ülkemizin savunma alanındaki faaliyetlerinin kamuoyuna aktarılması hususunda Bakanlığımız ile basın mensupları arasındaki bilgi alışverişinin etkinliğini artırmayı amaçlayan eğitimlerde, Bakanlığımız ve Kuvvet Komutanlıklarından general, amiral ve eğitim konularında uzman personel ile muhabirler arasında soru-cevap şeklinde karşılıklı etkileşim ve tecrübe paylaşımı da sağlandı.

Ayrıca basın mensuplarının gerçekleştirdiği birlik ziyaretleri ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimizin önemli faaliyetlerinin bizzat yerinde görülmesi sağlandı.

Eğitimlerde;

- Millî Savunma Bakanlığının teşkilat yapısı ve faaliyetleri,

- Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin askerî terminolojisi,

- Hudutlarımızla ilgili alınan güvenlik tedbirleri ve faaliyetleri,

- Terörün kaynağında yok edilmesi çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirdiği harekâtlar,

- Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî iş birliği ve uluslararası görevler kapsamında icra ettiği faaliyetler ile NATO kavram ve terminolojisi,

- Millî Savunma Bakanlığı kaynaklı olmayan yanlış bilgi ve dezenformasyonun önüne geçilmesi kapsamındaki konular nazari olarak aktarıldı.

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.