Keşifler İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz
banner36

Bakan Bayraktar konuşmasında özetle şunları söyledi: 

 

EVİMDE GİBİYİM: Doğduğum topraklara dönmek, sizlerin arasında olmak benim için büyük bir bahtiyarlık, büyük bir mutluluk. Ben buradan birkaç kilometre ötede Kırıkhan’da doğdum, dünyaya geldim. Bütün yazları buralarda, bu mahallelerde koştum. Onun için evdeyim, evimde gibi hissediyorum kendimi. 

 

SILAYIRAHİM YAPTIK: Hatay bizim için çok önemli. Hatay Türkiye’nin enerjisine enerji katan bir yer. Güneşiyle, diğer projeleriyle, Dörtyolu ile Türkiye’nin ve hatta diyebilirim ki Avrupa’nın arz güvenliğinin önemini sağlayan bir şehir. Dolayısıyla buraya geldik, projeleri yerinde inceledik, takip ettik. Ondan sonra da bir anlamda sılayırahim yapmaya buraya sizlere hitap etmeye geldik.

 

DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR: 6 Şubat depremleri hakikaten özellikle Hatay'ı, hemen hemen bütün ilçelerini çok büyük etkiledi. Ama biz birinci günden itibaren devletimiz bütün imkanlarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz tekrar dedik ki yiğit düştüğü yerden kalkar misali inşallah biz şehirlerimizin bu düştüğü durumu tersine çevireceğiz. Şehirlerimizi tekrar inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. 

 

BU DAHA BAŞLANGIÇ: Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemilerimizle Akdeniz’de ve Karadeniz’de doğal gaz arıyoruz. Hamdolsun 2020 yılının Ağustos ayında Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfini yaptık. Adına Sakarya Gaz Sahası dediğimiz bu sahada şu anda evlerimizde 1,4 milyon hanenin evinde kullanılan doğal gazı üretir hale geldik. Bu daha başlangıç. İnşallah oradaki üretimimizi artıracağız. Bunun için de gece gündüz gayret ediyoruz. İnşallah 2024 yılında başka keşifler, Karadeniz’de, diğer yerlerde bulmak için gece gündüz çalışıyoruz. 

 

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİSİ: Gabar'da geçmişte terörle anılan, girilemeyen, gidilemeyen topraklarda bugün Türkiye günde 37 bin varil petrol üretiyor. Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyor. Ve inşallah orada 100 bin varile doğru Türkiye'yi daha güçlü, daha büyük kılmak için sizlere daha iyi imkanlar sunabilmek için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz.

 

Kırıkhan ve Kumlu Ziyareti

 

Bakan Bayraktar, Hatay programı kapsamında Kırıkhan ilçesinde esnafı ziyaret etti. TPAO Karataş Yaşam Merkezi’nde kalan ailelerle buluştu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Hidayet Atmış’ın ailesini de ziyaret eden Bayraktar, konteyner kentte yaşayan vatandaşlarla iftar yaptı. Bayraktar, Kumlu ilçesinde de vatandaşlarla bir araya geldi. 

T.C. ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.