İSTANBUL’DAN MESLEKİ EĞİTİM ATAĞI
banner36

Esnaf ve sanatkarların nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde önemli bir adım atıldı. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Salih Canbal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, İstanbul’daki mesleki eğitim merkezlerinin müdürleri ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, mesleki eğitim merkezlerine Suriyeli ve Türk öğrencilerin kazandırılması için çalışma başlattı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen İstihdam için Mesleki Eğitim Projesi (IMEP) ve Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve  Ekonomik Uyum Projesi (SUEP) İSTESOB’da gerçekleşen toplantıda İstanbul’daki mesleki eğitim kurumlarının temsilcilerine tanıtıldı. 81 ilde yürütülen bu projede İstanbul’un en büyük görevi üstlendiği belirtildi.

Başkan Faik Yılmaz, ”İnşallah bu projeler sayesinde esnafımızın ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman konusunda çok olumlu ilerlemeler kaydedeceğiz.” dedi.

YENİ ÖĞRENCİ SAYISI HEDEFİ AÇIKLANDI

Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Salih Canbal, mesleki eğitim merkezlerinin 31 Temmuz’a kadar kaydetmeleri gereken öğrenci sayısını da açıkladı. Canbal, her mesleki eğitim merkezinin kaydetmesi gerken öğrenci sayısını ayrı ayrı açıkladı. Sayı belirlenirken ilçelerdeki Suriyeli nüfusunun dikkate alındığını ifade etti. Canbal, hedefi tutturan mesleki eğitim merkezi müdürlerinin başarılarından dolayı daha sonra Bakanlığa davet edileceğini söyledi.

İSTESOB

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.