Genç girişimcilere 3 yıl vergi teşviki
banner36
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi kanunlarını birleştiren, 2013'te Meclis'e gönderilen, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nı alt komisyona sevk etti. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 92 maddelik tasarıda vergi oranlarında bir artış öngörmediklerini bildirdi. İndirimli kurumlar vergisi uygulamasının korunduğunu belirten Ağbal, ilk defa gelir vergisine tabi olacak, 29 yaşını doldurmamış genç girişimcilerin iş kurmalarının, 3 yıl süreli vergi teşvikiyle desteklendiğini söyledi.

ÇİFTÇİNİN ÇALIŞANINA İNDİRİM
Ağbal, münhasıran zirai faaliyette bulunan ve işletme büyüklüğünü en az yüzde 50 oranında aşan şirketlerin, çiftçi sayılacağını, burada çalışan işçilerin asgari ücrete karşılık gelen ücretleri için vergi indirimi getirildiğini bildirdi. Biçerdöver, kamyon veya ikiden fazla traktöre sahip olmanın, tek başına gerçek usulde vergilendirmeyi gerektirmeyeceğini ifade eden Ağbal, "Halka açılmak üzere elden çıkarılan hisse senetlerinden elde edilecek kazançlara vergi istisnası yüzde 75'ten 90'a kadar çıkarılacak. Halka açık şirketlerin hisseleri bir yıldan fazla süreyle elde tutulduktan sonra vergisiz olarak satılabilecek" dedi.

TASARIDAN SATIR BAŞLARI
Kurumların, yönetim kurulu başkan ve üyelerine ortaklık payı ile ilişkili olmaksızın ödenen kar paylarının ücret olarak tarifeye göre vergilendirilmesi öngörülüyor.
'de kalma süresi 3 tam yılı aşan yabancı işadamları, uzmanlar, memurlar, basın ve yayın çalışanları, tüm kazançları üzerinden 'de vergilendirilecek.
Birden fazla işyerinde ticari faaliyette bulunanlar ile öngörülen haller hariç, ticari faaliyetini birden fazla taşıtla yürütenler, basit usulden yararlanamayacak.
Serbest meslek kazancı istisnasından yararlananlardan geliri 220 bin TL'yi aşanlar beyanname verecek. Ancak bu kişiler defter tutmak zorunda olmayacak.


Sabah

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.