ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ, HATAY’DA KONUŞTU
banner36

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 31 Mart yerel seçimlerin ardından ilk ziyaretini Hatay’a gerçekleştirdi. İlk olarak Hatay Valiliğine giden Bakan Özhaseki, ardından Atatürk Caddesi Aksaray Mahallesi inşaat alanında incelemeler yapan Bakan Özhaseki, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek 31 Mart Yerel Seçimlerinde sandıktan birinci çıkan Mehmet Öntürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Burada konuşan Bakan Özhaseki, “Hatay bizim için önemli. Her şeyiyle Türkiye'de örnek gösterdiğimiz bir vilayetimiz. Bundan dolayı gece gündüz Hatay'ımızı düşünerek şimdiye kadar projeler yapmaya devam ettik. Bugün de Hatay'dayız. Allah utandırmasın. Bundan sonra hizmet dönemi başlıyor.” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE YARALARI SARABİLMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Herkesi kucaklayarak, yaraları sararak Hatay'ı da eski, şaşaalı günlerine döndürmek için ellerinden ne geliyorsa hep birlikte yapacaklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Depremde en fazla zarar gören şehrimiz Hatay'dı. Bir an önce yaraları sarabilmek, asrın afeti olarak gördüğümüz bu belayı, asrın dayanışmasına döndürebilmek için gece gündüz demeden uğraşıyoruz. Bir taraftan Bakanlık olarak bütün ekibimizle birlikte hem Hatay'da hem de diğer deprem bölgelerimizdeyiz. Şimdi de inşallah belediyemizin de desteğiyle birlikte çok daha hızlı bir şekilde yaraları sarmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“HATAY MERKEZİMİZDE 19 YERDE ŞANTİYEMİZ VAR”

Hatay’da ve bütün ilçelerde çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Bakan Özhaseki, “Antakya’mızda, Defne'mizde İskenderun'da, Kırıkhan'da, Hassa'da her yerde inşaatları başlattık. Sadece Hatay merkezimizde 19 yerde şantiyemiz var. Şu anda 144 bin bağımsız birimin inşaatı devam ediyor. Bir taraftan köy evlerimiz devam ediyor, bir taraftan yerinde dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlarımızın müracaatını değerlendiriyoruz. Onları da desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.
 

“HATAY İÇİN PROJELERİMİZ HAZIR”

Hatay’da altyapının tamamıyla çökmüş vaziyette olduğunu belirten Bakan Mehmet Özhaseki, “Dünya Bankasından temin ettiğimiz 14.2 milyar lira kaynağı Hatay için kullanacağız. Projelerimiz hazır. Önümüzdeki günlerde ihalelere çıkacağız. İnşallah hızlı davranıp, bir taraftan su şebekelerinin tamamını yenileyeceğiz, depolarımızı yapacağız bir taraftan kanalizasyon hatlarımızı yapacağız. Bir taraftan da arıtma tesislerimizi gözden geçirip onları da belediyemizle birlikte en faal bir şekilde çalışacak hale getireceğiz. Bütün bunlar yapılırken zaten dışarıda da inşaatlarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu inşaatlarımız bittikçe hak sahiplerine dağıtmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“BURADA BAKANLIK OLARAK HEP VAR OLACAĞIZ”

Her ay binlerce konutu Hatay'da dağıtacaklarını ifade eden Bakan Özhaseki, “Bizim bütün planımız, programımız gelecek sene Hatay’daki bütün hak sahiplerinin hem evlerini hem iş yerlerini bitirip verebilmek. Teslim ettiğimiz binlerce konut var. Her ay da birkaç bin konutu vermeye devam edeceğiz. Biz burada bakanlık olarak hep var olacağız. Valilik zaten sağ olsun üzerine düşeni yapıyordu, adeta bir belediye gibi çalışıyordu. Belediye işlerini hep valimizle takip ediyorduk. Şimdi de yeni belediye başkanımızla inşallah hem büyükşehir tarafında hem ilçelerimizde hep birlikte kol kola gireceğiz, Hatay'ı ayağa kaldıracağız.” dedi.

BAKAN ÖZHASEKİ, TELEFONLA CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I ARADI

Bakan Mehmet Özhaseki, daha sonra Antakya Merkez’de bulunan Türkiye Kore Dostluk Geçici Konaklama Merkezi’nde depremzede vatandaşlarla iftar programında bir araya geldi. Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefon ile arayarak, vatandaşlarla görüştürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Hatay’ın karanlık günlerini geride bıraktığını, bundan sonraki süreçte Hatay’a yapılacak hizmetleri kararlı bir şekilde arttıracakları mesajını verdi.

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.