Başkan Dinçer ve Ulaşım sektöründeki oda başkanlarından Büyükşehir Başkanı Başkan Vahap Seçer’e teşekkür ziyareti
banner36
Başkan Dinçer günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e bir buket çiçek taktim ederek teşekkürlerini iletti. Ziyarette Başkan Dinçer’e ulaşım sektöründeki oda başkanları Mersin Şoförler Odası Başkanı ve Birlik Başkanvekili Veysel Sarı, Mersin Minibüscüler Odası Başkanı Aziz Biricik, Mersin Servisçiler Odası Başkanı Zafer Çekmez, Tarsus Şoförler Odası Başkanı Duran Şen, Anamur Şoförler Odası Başkanı Mehmet Arıkan, Aydıncık Şoförler Odası Başkanı Ertuğrul Kocaoğlu, Bozyazı Şoförler Odası Başkanı Ali Keskinaslan, Erdemli Şoförler Odası Başkanı Orhan Güler ve Silifke Minibüscüler Odası Başkanı Yılmaz Kaya eşlik etti.
 
Ziyarette konuşan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, covid 19 salgını nedeniyle Mart ayından bu yana esnaf sanatkarların çok zor süreçten geçtiğine vurgu yaparak, “ Salgınla birlikte bugüne kadar çalışmayan sektörlerimiz var. Bunların başında servisçiler, okul kantinleri, minibüscüler, kahveciler, internet cafe işletmecisi esnafımız geliyor. Hala bugün çalışmayan 8500 esnafımız mevcut” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesinin salgın süreciyle birlikte her zaman esnafın yanında olduğunun altını çizen Başkan Dinçer, “ Sizle süreçle birlikte esnafın yanında olmak adına büyük gayret gösterdiniz. Önce 18 bin esnafımıza gıda kolisi yardımında bulundunuz. Ardından işyerini açamayan esnafımızın evinde kullandığı su borcunun 500 liralık kısmını sizler ödeme kararı aldınız. Bu destekleriniz için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Başkan Dinçer, “Süreç içerisinde ulaşım sektöründeki esnafımız çok zor günler geçirdi. İlk etapta minibüsler yüzde 50 kapasiteli çalıştı, bir dolu bir boş uygulaması yapıldı. Yine servis arnaçlarımız okulların açılmamasından kaynaklı çalışamadı. Bu esnafımıza nasıl bir katkıda bulunabiliriz diye sizlere müracatta bulunduk. Sizlerde sağolun aldağınız meclis kararırıyla servisçi esanfımızın 2021 yılı vize ücretlerinde yüzde 90, taksici, minibüsçü gibi esnafımızın vize ücretlerinde ise yüzde 55 oranında indirim sağladınız. Yine Mersin Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği Ticari Taksiler Yönetmeliği’nde yer alan yaş sınırını 10 yaştan 15 yaşa yükselterek esnafımıza destek oldunuz. Bugün ulaşım sektöründeki esnafımıza verdiğiniz bu destek için yanınızdayız ve sizlere esnafım adına teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve ulaşım sektöründeki oda başkanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, tüm dünya ve ülkemizin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Bu süreç içerisinde farklı alanlarda hizmet veren servisçi, minibüsçü, lokantacı, bakkal, kahveci gibi esnaf sanatkarların büyük mağduriyet yaşadığının altını çizen Başkan Seçer, “Mersin hem nüfusu hemde coğrafi anlamda büyük bir kent. Ve bu kentin ekonomisinin dinamikleri arasında yer alan esnafımız zor günlerden geçiyor. Derhal Mersin ESOB Başkanımız Talat Dinçer ve oda başkanlarımızla bir araya gelerek esnafımıza yönelik yapmak istediğimiz yardımlarla ilgili fikir alışverişinde bulunduk” dedi.
Konuşmasını “Esnafımıza yardımı bir görev olarak gördük, çünkü bizler bu günler için varız, devlet bu günler için var” şeklinde sürdüren Başkan Seçer, “ İlk etapta 18 bin esanfımızın ailesine gıda kolisi dağıtımında bulunduk. Bunhu çok güzel organizasyonla gerçekleştirdik. Zaten önemli olan bu yardımların yerine ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması. Bunda da büyük ölçüde başarılı olduk” dedi.
 
Konuşmasın devamında Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Birlik Başkanvekili Veysel Sarı ve Birlik Disiplin Kurulu Başkanı ve Minibüscüler Odası Başkanı Aziz Biricik’in vize ücretlerinde indirim talebiyle kendisini ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Seçer, “ Bu talep üzerine konuyu meclise taşıdık . Burda servis araçlarını ayrı tutarak onlara yüzde 90 oranında, diğer ulaşım sektörüdeki minibüs, taksi gibi araçlara ise yüzde 55 civarında indirim sağladık. Yine Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği, Ticari Taksiler Yönetmeliği’nde yer alan yaş sınırını 10 yaştan 15 yaşa yükselttik” diye konuştu.
 
Sokağın huzuru için esnafın yüzünün gülmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Seçer, “Bizler bu indirimle toplamda 1,5 milyon liralık bir gelirden feragat ettik. Ama olsun, sonuç ta burası sizlerin ve halkın belediyesi. Bu indirimden ise ulaşım sektöründeki 6914 esnafımız yararlanıyor” dedi. Başkan Seçer yine mülkiyeti belediyeye ait işyerlerinin 2021 kiralarında herhangi bir artış yapmayarak buradaki esnafa destek olduklarını,, işyerini hiç açmayan esnafın borçlarından ise feragat ettiklerini ifade etti. Seçer yine işyeri kapalı olan esanf sanatkarların meskeninde kullandıkları suyun 500 liralık kısmını Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendiklerini kaydetti. Başkan Seçer, Halkkart uygulamasına da değinerek, “Bugün 12 bin 222 vatandaşımız halkkart uygulamasından yararlanıyor. Ve her ay yaklaşık 1 milyon 612 bin liralık bir alış veriş hacmi anlaştığımız 304 yerel market ve bakkaldan karşılanıyor” dedi. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince hayata geçirilen “Esnaf Seninle” uygulamasına anlaşmalı oldukları 304 esnafı enteğre ederek dijital dönüşüme katkı sağlayacaklarının altını çizen Başkan Seçer, “ Yine Talat Başkanımızın ifade ettiği işyerleri kapalı olan 8 bin 500 esnafımıza da gıda yardımında bulunacağız. Bu konuyla ilgili olarak Mersin ESOB ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz” dedi.

MERSİNESOB
Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.