BAKAN TEKİN, GÜRCİSTAN EĞİTİM BAKANI AMİLAKHVARİ İLE BİR ARAYA GELDİ
banner36

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen görüşmede, öncelikle görevine yeniden atanan Gürcistan Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanı Giorgi Amilakhvari'yi tebrik etti.

 

Görüşmede, müzakerelerinde son aşamaya gelinen eğitim alanında iş birliği anlaşması değerlendirildi.

 

Bakan Yusuf Tekin, Gürcistan'ın eğitim alanında başlatmış olduğu kapsamlı reform sürecine özellikle mesleki eğitim alanında destek verilebileceğini, Türkiye'nin bu alandaki tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

 

Tekin, şu değerlendirmede bulundu: İki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri seviyelere taşımak için gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmelerimiz kapsamında mesleki eğitimde iş birliği, Türkçe öğretimi, Türkiye Maarif Vakfımızın faaliyetleri ve birçok farklı konuda fikir alışverişinde bulunduk."

 

Tekin, iki dost ve komşu ülkenin eğitim iş birliklerinin daha ileri noktaya taşınması temennisinde bulunuldu.

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.