BAKAN KİRİŞCİ: “SÜRECİ TAMAMLANMIŞ HER TÜRLÜ TAHSİS İŞLEMİ İPTAL EDİLDİ”
banner36

Yangınla mücadelede AFAD ile tam koordinasyon içinde çalıştıklarını belirten Bakan Kirişci; "Şuana kadar yangına yakın olan bölgelerde ikamet eden, burada evleri-dükkânları olan 103 aile, 274 birey vatandaşımız herhangi bir şekilde zarar görmesinler diye tahliye edilmiş durumda. Onlara çok büyük önem veriyoruz. Biz ormanımızın tek bir ağacımızın ve bu ağaçlar arasında kendi doğal yaşamlarını sürdüren bütün canlılarımızın tırnaklarına zarar gelmesini istemiyoruz. Bir çöpüne bir dalına zarar gelmesini istemiyoruz. Özellikle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu araç gereçleri bize ulaşmasında yardımcı olan dost ve kardeş ülkelere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Geçen sene yaşanan orman yangınlarına da değinen Bakan Kirişci: "Geçtiğimiz yıl gerçekten büyük bir hadiseyi birlikte yaşadık. Bu coğrafyada özellikle Muğla geneli için söylüyorum; yaklaşık 50.500 hektarlık alanda yüreklerimiz yandı. Orman alanlarımızı bu manada kaybettik ama Bakanlığımız Orman Genel Müdürlüğümüz bu manada boş durmadı. Bunların özellikle 28.500 hektarlık olan kısmı kendiliğinden bir doğal gençleştirme sürecine dâhil edildi. 510 hektarlık kısmında da fidan dikme işlemlerine başladık. Ama bu çalışmalar halen devam ediyor. Bunu da özellikle şunun için söylüyorum inşallah bu yangın kontrol altına alınacak. Temennimiz bugün akşama doğru bu konuda daha olumlu daha somut gelişmelerin olacağını bekliyoruz. Bu yönde temennilerimiz var" diye ifade etti.

"SÜRECİ TAMAMLANMIŞ HER TÜRLÜ TAHSİS İŞLEMİ İPTAL EDİLDİ"

Herhangi bir spekülasyona yer vermemek adına tahsis işlemlerinin iptal edildiğini açıklayan Bakan Kirişci sözlerine şöyle devam etti:

"Yangın kontrol altına alınıp soğutma işlemleri tamamlanıp yangın meselesi bu manada bittikten sonra geçen yıla dair ve bu yıl için bu alanlar için tekrar herhangi bir spekülasyona asla meydan vermeden buralarda ağaçlandırma çalışmalarımız, kendinden gençleştirme faaliyetlerimiz devam edecek.

Çünkü Buralar ülkemizin en gözde yerleri. Turizm açısından bizim Orman Genel Müdürlüğü olarak Doğa Koruma Milli Parklar olarak tahsisini gerçekleştirdiğimiz, mevzuat açısından bütün sürecini tamamlamış olduğumuz her türlü tahsis işlemlerini dedikoduya mahal vermemek adına iptal ettik. Bunu da bu konularda her türlü spekülasyona kapalı olduğumuzu belirtmek için hasseten ifade etmek istiyorum"

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.