BAKAN KİRİŞCİ: “BİR NUMARALI MESELEMİZ BULUNURLUĞU SAĞLAMAK”
banner36

"ÖNCELİĞİMİZ ÜRETİMİN ARTIRILMASI"

Türkiye'nin tarım alanında hukuki mevzuatının hazır olduğunu belirten Bakan Kirişci, şunları ifade etti:

"Bundan sonra üzerinde daha fazla titizlikle duracağımız husus, tarımın ve ormanın stratejikliği noktasından hareketle, bu alandaki üretimin her bakımdan artırılması olacak. Bizim bir numaralı meselemiz ve sorumluğumuz bulunurluğu sağlamak. Biz, bunu üreterek gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin her şeyi üretmesi arzusunda olabiliriz ama neticede tarım toprakları sınırlı. Bundan dolayı da istediğimiz her ürünü, ihtiyacımızın tamamını karşılayacak şekilde, bugünkü imkânlarla üretme konusunda eksikliklerimiz olabilir. Ar-Ge çalışmalarımızla verimi, kalitesi yüksek yeni çeşitlerle gıdamızın esasını oluşturan tarımsal üretimimizi artırmanın gayreti içinde olacağız."

Tarım ve sanayinin birlikte işleyen alanlar olduğuna işaret eden Kirişci, tarımsal ürünlerin tüketilebilir hale gelmesi için sanayiye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

"ORMAN TEŞKİLATIMIZI YENİ TEKNOLOJİLERLE DONATACAĞIZ"

Kirişci, ormancıların cefakâr olduğunu, geçen yılki orman yangınlarında bunun bir kez daha anlaşıldığını ifade etti.

Hava şartlarının orman yangınlarını çok etkilediğini belirten Kirişci, "Orman teşkilatımız şu anda çok özel teknolojilere sahip ama bunları yeni teknolojilerle donatacağız. Ormanlarımızın yanmasına mani olacak birtakım iş ve işlemleri hayata geçirmemiz lazım. Türkiye'nin orman alanlarını artırabilen Avrupa'da 1'inci, dünyada da 6'ıncı sırada olduğumuzu biliyorum." diye konuştu.

Bakan Kirişci, "EN"ler kategorisinde yer alanlara da şükranlarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, belirlenen kategorilerdeki ödüller sahiplerine takdim edildi.

T.C Tarım ve Orman Bakanlılığı

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.