BAE HEYETİ BİLİŞİM VADİSİ’NDE
banner36

Bakan Varank ve Al Zeyoudi'nin gerçekleştirdiği toplantıda, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinden yetkililer de hazır bulundu.

 

Görüşmede, petrokimya ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere iki ülke arasındaki karşılıklı yatırım imkanları değerlendirilirken Ar-Ge ve inovayon alanlarında iş birlikleri, ortak teknopark ve sanayi bölgeleri kurulması gibi hususlar gündeme getirildi.

 

Bakan Varank, görüşmede, Türkiye'nin güçlü ekonomisi, stratejik konumu, güçlü sanayi altyapısı ve iş fırsatlarıyla güvenilir bir ortak olduğunu, dünyaya kıyasla çok daha hızlı ve kaliteli ürün sunabilen en önemli alternatif tedarik merkezi niteliği taşıdığını ifade etti.

 

Heyetler arası görüşmenin ardından, Varank ve Al Zeyoudi, metaverse, artırılmış gerçeklik, oyun geliştirme ve finansal teknoloji alanlarında faaliyet yürüten Türk start-up Roof Stacks ile yüksek teknolojili projelerde, Ar-Ge, Ür-Ge, prototip ve seri üretim alanlarında hizmet veren Ortem Elektronik'i ziyaret etti.

 

İki bakan, son olarak Türkiye'nin vizyon projesi Togg'un UserLab Kullanıcı Deneyim Merkezi'ni ziyaret ederek projeye ilişkin bilgi aldı ve Togg ile test sürüşü gerçekleştirdi.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.