Asean Parlamentolar Arası Asamblesi Türk Grubu’ndan Kamboçya Krallığı Ankara Büyükelçisi Chea Sok’a İadeyi Ziyaret
banner36

Kamboçya Ankara Büyükelçiliği binasında gerçekleşen ziyarette, ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi Türk Grubu Başkanı AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam’ın yanı sıra Türk Grubu üyeleri CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da hazır bulundu. 

Burada yaptığı konuşmada, Kamboçya ile diplomatik ilişkilerin 65. yıl dönümünde Kamboçya ile yapılan görüşmenin ilişkileri geliştireceğine inandığını belirtilen Sağlam; TİKA projeleriyle Kamboçya’nın kalkınmasına katkı vermekten memnun olduklarını ifade etti. Eğitim alanındaki iş birliğinin geleceğe yatırım olduğunu vurgulayan Sağlam, Asya'nın stratejik önemine dikkat çekerek, ASEAN ile ilişkileri güçlendirme kararlılığını dile getirdi ve Diyalog Ortaklığı başvurusuna Kamboçya’nın desteğini beklediklerini söyledi. Ayrıca, uluslararası örgütlerdeki iş birliğinin sürmesini dileyerek, Kamboçya’nın Filistin meselesindeki tutumunu takdirle izlediklerini belirtti.

Kamboçya Krallığı Ankara Büyükelçisi Chea Sok ise konuşmasında; Türkiye-Kamboçya ilişkilerinin birçok alanda iyi ve seviyeli bir şekilde devam ettiğini ve uluslararası alanda da parlamentolar arası ilişkilerde birbirlerini desteklediklerini belirtti. Büyükelçi, Türkiye’nin ASEAN’daki aktif rolünü memnuniyetle karşılıklarını, Kamboçya Dışişleri Bakanlığı olarak, ASEAN dışişleri bakanları nezdinde Türkiye’nin diyalog ortağı olmasını desteklediklerini, bu konuda mutabakatla karar alınması gerektiğini, mevcut moratoryumun kaldırılması yönünde gayret sarf edeceklerini ifade etti. 

Sağlam, ayrıca iş birliği ve karşılıklı ilişkileri derinleştirmek adına iadeyi ziyaretlerin diğer ASEAN üyesi ülkelerin Büyükelçileri ile devam edeceği bilgisini de paylaştı.

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Parlamentolar Arası Asamblesi (AIPA) Türk Grubu Başkanı Sağlam, üye ülkelerin büyükelçilerini 21 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul etmişti.

TBMM

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.