Afrika Ülkeleri Kanserle Mücadele Farkındalığının Artırılması ve Destek Programı
banner36

İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle Mücadele Farkındalığının Artırılması ve Destek Programı 17 Mayıs 2024 tarihinde Nijerya'nın Başkenti Abuja’da düzenlendi. Afrika ülkeleri lider eşleri, bakanları ve ülke temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da katıldı. Programın onur konuğu olarak katılımcılara hitap eden Erdoğan, Türkiye’nin kanserle mücadele başta olmak üzere sağlık hizmetlerinde yaşadığı gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Foto-2

’Sağlık Sistemimizi Güçlendirdik’

Konuşmasında Türkiye'nin kanserle mücadele politikalarına değinen Erdoğan, "Bu mücadeleye, hiçbir vatandaşımızın çaresiz hissetmemesi için sağlık altyapımızı herkes için erişilebilir olacak şekilde güçlendirerek başladık" dedi.
Türkiye'nin her hastaya oda tahsis edilen şehir hastaneleri ve her semtteki aile hekimlikleriyle, uluslararası kabul görmüş tanı ve tedavilere ücretsiz erişimle, sağlık sisteminde adeta çağ atladığını vurgulayan Emine Erdoğan, "İnsan hayatının kutsallığına yürekten inanan, hastalara sevgi, saygı ve şefkatle yaklaşan sağlık ordumuz sayesinde, yüzümüzü güldüren sonuçlar alıyoruz." İfadelerini kullandı. Erdoğan, kanser başta olmak üzere, birçok kronik hastalığın sebebi olan kimyasal düzeni, doğal olan ile değiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Emine Erdoğan, Nijerya temasları kapsamında ayrıca Nijerya ve Siorre Leone Cumhurbaşkanlarının eşleri ile bir araya geldi. Nijerya’nın başkenti Abuja'daki Yunus Emre Enstitüsünü de ziyaret eden Erdoğan, Nijerya Kadın Sanatçılar Birliği Sergisi'nin açılışını yaptı. Açılış kurdelesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Afrikalı çocuklarla kesen Em)ne Erdoğan, daha sonra Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen Nijeryalı çocuklarla bir araya geldi. Nijeryalı öğrenciler tarafından gerçekleştirilen flüt dinletisinde 'Katibim' eseri de sunuldu. Ayrıca çocuklar tarafından ezberlenen İstiklal Marşı'nın 10 kıtası seslendirildi. Emine Erdoğan, çocuklarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

Foto-1

Bakan Koca Nijerya Sağlık Bakanı ile görüştü
Program kapsamında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da Nijerya Federal Sağlık ve Sosyal Yardım’dan sorumlu Devlet Bakanı Dr. Tunji Alausa ile bir araya geldi. Görüşmede, kanserle mücadele ve kanserle mücadelede geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları konularında yapılabilecek işbirliği imkanları ele alındı.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.