İstanbul'un 40 yıllık alışveriş serüveni
banner36
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından yayımlanan ‘Çarşı-Pazar İstanbul’ adlı kitap, İstanbul’un 40 yıllık alışveriş serüvenini anlatıyor.

Gazeteci Kadir Can’ın objektifinden albüm haline getirilen kitapta, son 40 yılda İstanbul’un merkezi yerleri ve sokak aralarındaki çarşı ve pazarlarda çekilen siyah-beyaz ve renkli fotoğraflar bulunuyor.

1970- 2010 yılları arasındaki döneme ait fotoğraflar, İstanbul’un çarşılarından pazarlarına, ticaret hayatından esnaf kültürüne kadar pek çok konuda bilgi vermesinin yanı sıra alışveriş denilince ilk akla gelen İstanbul semtlerinden sahneler de sunuyor.

Kitap, o günleri yaşayanlar için nostalji, artık internet üzerinden alışveriş yapan genç nesiller için de İstanbul’un nereden nereye geldiğinin belgesi niteliği taşıyor. Sebze meyve halinden işporta tezgâhlarına uzanan kentin alışveriş dönemi bu kitapta yer alıyor.


GAZETE HABERTÜRK

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.