Trabzon'da Mahallenin bakkal amcası eksik gramaja savaş açtı.
banner36
 Trabzon 2 Nolu Beşirli mahallesi bizim bakkal 19’un bakkal amcası Murat Kara tam bir mahalle bakkalı. Tüketicinin hakkını korumak için paketlenmiş her türlü gıda ürününü önce tartıyor, ambalajında belirtilen ağırlıkla terazideki ağırlık bir gelmeyince ürünü satmıyor. Bir kenara koyup, ilgili firmasına iade ediyor. Mahallenin bakkal amcası Murat Kara, eksik gramajın özellikle peynirde çok rastlandığını belirterek konu ile ilgili olarak bütün yetkili mercilere müracaat ettiğini belirtti.

İlgili peynir firmalarını da uyarmasına rağmen bir geri dönüş olmadığını da hatırlatarak “Müşterime eksik gramajlı mal satmak istemiyorum” dedi. Bakkal Murat Kara, yetim hakkı yiyemem, eksik gramajlı mal satamam diyerek müşterilerinin hak ve hukukunu korurken bu duyarlılığı ile de taktir topladı. Bakkal Kara, özellikle peynirde gramaj eksiği olduğunu belirterek “Ambalajında 500 gram yazıyor, tartıyorum 410 ile 430 gram geliyor.

500 gram üzerinden de ücretlendirme yapıyor. Müşterime, bak bunun gramajı eksik, ben satmıyorum. Bilgin olsun diyorum..” şeklinde uyarıda bulunduğunu ifade ederek eksik gramajlı paketli ürünlerin çoğunda da bu gerçekle karşılaştığını belirtti. Mahalle sakinleri, mahallenin bakkal amcası olarak nitelendirdikleri Murat Kara’nın eksik gramajlı ürünler konusunda mahalleliyi uyardığını, duyarlı davrandığını belirterek, mücadelesini saygı ile karşıladıklarını da belirttiler.

Bakkal Murat Kara, konu ile ilgili mücadelesi ve hassasiyetini sürdüreceğini belirterek sonuna kadar kararlı olduğunu ifade etti. Bakkal Murat Kara, tüketici masasına, ilgili birimlere ve yetkililere başvurduğunu henüz kesin bir netice alamadığını da belirterek “Bu konuda hiç geri atmayacağım. Milletin hakkını kimseye yedirmeyeceğim” dedi..


61SAAT.COM
Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.