Borsa güne yükselişle başladı
banner36
 Açılışta BIST 100 endeksi 325,84 puan artarken, bankacılık endeksi yüzde 0,37, holding endeksi yüzde 0,47 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,93 ile metal ana sanayi olurken, tek gerileyen ise yüzde 0,10 ile bilişim oldu.
Dün güne düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, 76.650,33 puana gerilemesine karşın bu seviyelerden gelen tepki alımlarıyla yükselişe geçti. Gün içinde dolar ve avronun Türk lirası karşısında tarihinin en yüksek seviyelerine çıkmasına karşın yükseliş eğilimini koruyan BIST 100 endeksi, günü 0,35 primle 77.666,58 puandan tamamladı.

Teknik açıdan BIST 100 endeksi için 76.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu dile getiren analistler, 78.400 seviyesinin direnç konumuna geldiğini söyledi.

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.