Kırmızı et üretimi arttı
banner36
Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 472 bin 346 tondan 507 bin 689 tona yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, ikinci çeyrekte sığır eti üretimi 243 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 16,9, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,8 arttı.

Koyun eti üretimi de söz konusu dönemde 23 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 9,6 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 düşüş kaydetti.

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 13,5, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 arttı. Söz konusu dönemde kırmızı et üretimi 270 bin ton oldu. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilenlerin miktarı ise 153 bin ton olarak gerçekleşti.

Toplam kırmızı et üretimi, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 472 bin 346 tondan 507 bin 689 tona yükseldi.

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.