Keskin, Yapılandırmada Fırsatı Kaçırmayalım
banner36
 Vergi ve prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun teklifi Meclisten geçti. Daha önceki yapılandırmaya başvurmayanlara ikinci şans geldi. 31 Mart 2017 tarihine kadar olan borçlar yeniden yapılandırılabilecek.              
                   31 Mart 2017 tarihi dikkate  alınarak; Maliye ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri, Belediyeler ,Büyükşehir Belediyeleri  Su  ve  Kanalizasyon İdarelerinin alacakları yeniden yapılandırılıyor. 
Yapılandırmayla ilgili ilk taksit Vergi dairelerine ve Belediyelere 31 Temmuz 2017’ye, SGK’ya  31 Ağustos 2017 ‘ye kadar ödenecektir. Yeniden yapılandırılan borçlar bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenebilecek. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarlar üzerinden ayrıca %50 indirim yapılacak.  
                    Ağustos 2016 da yayınlanarak yürürlüğe giren bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanun ile esnafımıza ve vatandaşlara, vergi, SGK primi,  ceza gibi kamuya olan borçlarını peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı getirilmiş olup, başvuru süresi 25 Kasım 2016 tarihinde sona ermişti. Yapılan taksitlendirmelerle ilgili ödemelerini ihlal eden borçlular için ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yapılandırma bozulmadan ödeyebileceklerdir.

                     İstanbul Bakkallar Odası Başkanı İsmail KESKİN ; “Esnafın birikmiş borçlarının ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması esnafımız ve vatandaşın lehine olacaktır. 2016 yılı Ağustos-Kasım aylarında yapılan borç yapılandırmasına ait ödenemeyen  taksitlerin de , 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödenmesi durumunda yapılandırmaları devam edecektir. Daha önce yapılandırmaya başvurmayan esnafa ikinci bir şans tanıyan, bazı kamu alacaklarını yeniden yapılandıran yasa tasarısı 18 Mayıs 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Esnafımız 31 Mart 2017 tarihine kadar tahakkuk eden borçları için, 30 Haziran 2017 tarihine kadar yapılandırmaya başvurabilecek. 
                        KESKİN, Bu yapılandırmalar karıştırılmamalı. Esnafımız bu konuda veya herhangi bir sıkıntısında bizleri rahatlıkla arayabilir. Her daim esnafımızla birlikteyiz. Yaşadığımız sıkıntılar olabilir. Sıkıntılarımızı hep birlikte el ele verip aşacağız. Hükümetimiz esnafının yanında. Verilen krediler , borç yapılandırmaları, vergi indirimleri, Sosyal Güvenlik Destek Priminin kaldırılması gibi destekler aldık .Esnafımız için daha kapsamlı daha detaylı çalışmaların yapılacağını bekliyoruz “. dedi.  

                            

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.