PERAKENDE YASASI ACİL OLARAK GÜNCELLENMELİ
banner36

             Geçmişte ve Pandemi sürecinde Esnafın yaşadığı sıkıntılar, esnafımızın toparlanmaya çalıştığı bu dönemde de stokçuluk yapan, piyasaya mal vermeyen,  çeşitli sebeplerle ürünlerine zam yapan, kendi çıkarlarını düşünenlerin yaptıklarıyla esnaf sıkıntılar yaşıyor. Bu olumsuzluklara zincir marketlerin tekelleşmesi, birlikte hareket etmeleri, fiyatları istedikleri gibi artırmaları piyasaya olumsuz yönde etki etmektedir. Haksız rekabetin ve tekelleşmenin yarattığı bu düzen üreticiyi perişan ediyor ve esnaf eziliyor.

            Piyasanın rahatlaması ve esnafın rahat bir nefes alması için piyasada düzeni bozan zincir mağazaların gelişi güzel şubeler açmalarına izin verilmemeli hatta durdurulmalı, fiyat politikaları kontrol altına alınmalı ve takip edilmeli.

            Görüşüne başvurduğumuz İstanbul Bakkallar Odası (İSTBAKO) Başkanı İsmail KESKİN ,” Esnafın canlanması ekonominin canlanması demektir. Esnafın canlanması vatandaşa destek olmak demektir. Bakkal esnafının veresiye defterindeki alacağı 1 milyar TL. ‘ nın (eski para birimine göre katrilyon TL) üzerinde. Bu vatandaşa destek olmaktır, vatandaşın yükünü sırtlamaktır. Ülke yönetimine omuz vermektir. Dolayısıyla size destek verene siz de destek olmalısınız. Piyasada yaşanan olumsuzluklar bakkallarla yapılan iş birliği ile her şekilde çözülebilir.  Bakkallar ayrıcalıklı olmalı.

          KESKİN, zincir marketlerin sahada gelişi güzel açılmasına, sokak aralarına girmelerine, haksız rekabet yapmalarını doğru bulmuyoruz. Artık zincir marketlerin kural tanımadığı kendi isteklerine göre fiyat belirlediği, hareket ettikleri ve bu durumun küçük esnafı olumsuz yönde etkilediği açıkça görülmektedir. Sonuç olarak kuralsızlıklar esnafımızın gelişmesini olumsuz yönde etkiliyor.” sözleri ile ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.