Nitelikli Eleman Arayanlar İçin Fırsat
banner36

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (MEB-HBÖGM) Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) adına Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) tarafından Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) iş birliği ile yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplum İçin Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi (PEP) Projesi kapsamında 5 ilde 1600 kişiye mesleki ve dil becerilerinin geliştirilmesi için eğitimler veriliyor. Proje kapsamında Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, İstanbul ve Tekirdağ illerinde mesleki eğitim sertifikası alan kişilerin istihdam olanaklarına erişimleri için de çalışmalar gerçekleştirilecek. Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi (PEP), İstanbulda’da Bağcılar, Başakşehir, Fatih, Esenler, Esenyurt, Sultangazi, Sultanbeyli ve Zeytinburnu ilçelerinin Halk Eğitimi Merkezlerinde 725 yararlanıcıya destek verilmekte. Mesleki eğitim içeriklerinin ve katılımcı sayılarının İstanbul’daki iş gücü piyasasının potansiyeline ve mevcut ihtiyacına göre oluşturulduğu eğitimler genel olarak, giyim üretim teknolojileri, bahçe bakım hizmetleri, bilişim teknolojileri, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri, bilgisayarlı muhasebe ve yiyecek, içecek hizmetleri alanlarında verildi. Mesleki eğitimler ile eş zamanlı olarak; proje yararlanıcılarına “İş Sağlığı ve Güvenliği” ve “Hijyen” sertifika seminerleri, “Türkiye’deki Çalışma Etiği, Kültürü ve Şartları” ,

“Türkiye’deki Çalışma İzni Mevzuatı ve Prosedürleri”, “Türkiye’de Girişimcilik ve KOSGEB” ve “Öz Geçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” hakkında online seminerler düzenlenmiş, ek olarak yararlanıcıların İŞKUR tarafından verilen İş Kulübü Eğitimlerine katılımları sağlandı.

Projeye başvurmak için bu linke https://forms.gle/EyC7STXNzRTLHsXHA tıklayabilirsiniz.

İSTESOB

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.