Kolombiya Türk Yatırımcıları Bekliyor
banner36

Ankara Sanayi Odası ile Kolombiya Büyükelçiliği işbirliğinde “Amerika Kıtasında Türk Firmalar için Stratejik Platform" başlığı altında ‘Kolombiya Ülke Günleri’ toplantısı ASO’da gerçekleştirildi.

Toplantıya ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Yavuz Cabbar, Kolombiya Büyükelçiliği Konsolosu Marcelo Macedo, ProColombia Avrupa Bölgesel Direktörü Jóse Puyana ve çok sayıda ASO Üyesi firma katıldı.
  
Toplantının açılışında konuşan ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Yavuz Cabbar, Kolombiya’nın yükselen ekonomisiyle Türkiye için önemli bir ekonomi ve ticaret ortağı olmaya aday olduğunu belirtti. 
Güney Amerika’nın en hızlı gelişen ülkelerinden birisi olan Kolombiya ile ticaret hacminin artırılması için iş insanlarına büyük bir görev düştüğünü belirten Cabbar, ASO olarak işbirliğini sağlayacak bu platformu oluşturmaya hazır olduklarını söyledi.  Ankaralı ve Kolombiyalı sanayiciler arasında potansiyel işbirliklerinin kurulmasının önemine vurgu yapan Cabbar, düzenlenen bu etkinlikle potansiyel işbirliklerinin kurulmasını ve iki ülke ticaret hacminin daha da artacağına inandığını ifade etti. Cabbar, özellikle doğal kaynakları itibarıyla Kolombiya’nın tam bir fırsatlar ülkesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Kolombiya Büyükelçiliği Konsolosu Marcelo Macedo ise iyi ilişkilere sahip Kolombiya ve Ankara’nın karşılıklı olarak Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ziyaretlerle birbirine daha da yakınlaştığını söyledi.
Türk işadamlarının Kolombiya’ya yatırım için gelmesini istediklerini söyleyen Macedo, yabancı yatırım için herhangi bir sınırlama olmadığını, teknoloji ve para transferinin rahatlıkla yapılabildiğini bildirdi.

Açılış konuşmalarından sonra ProColombia Avrupa Bölgesel Direktörü Jóse Puyana, Kolombiya’da ki yatırım imkanları hakkında ASO üyelerine sunum gerçekleştirdi. 

Ankara Sanayi Odası
Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.