Çırak Arayanlar İçin Yeni Bir Fırsat Doğdu
banner36

Geçici Koruma Altındakiler ve Ev Sahibi Toplum İçin Ekonomik Fırsatların  Desteklenmesi Projesi, İDDG (İş Yeri Denetleme ve Danışma Grubu) toplantısında oda başkanlarına tanıtıldı. Projeyle, 800’ü Türk toplamda bin 600  kişinin iş becerileri arttırılarak ara eleman sıkıntısı yaşayan sektörlerde istihdam edilmesi hedefleniyor.  

Milli Eğitim Bakanlığı, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ve Alman İş Birliği örgütü tarafından yürütülen projeden geçici koruma altındaki Suriyeli, Afgan, Iraklı vd. yanın da Türkler de yararlanabilecek. Proje toplamda 5 ilde ve 18 Halk Eğitim Merkezinde yürütülecek. Projede  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen en çok 6 ay süren meslek eğitim modülleri uygulanacak.

Birlik Başkanı Faik Yılmaz, ara eleman eksiği olan sektörler için bu projenin büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Yılmaz, meslek odalarına çağrıda bulunarak projeden faydalanmalarını tavsiye etti.

İSTESOB

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.