'Trump'ın başkanlığı yüksek volatiliteye neden olacak'
banner36
ABD'li sermaye yönetim firması Goldman Management'ın Başkanı Steve Goldman, Cumhuriyetçi Parti adayı ve iş adamı Donald Trump'ın ABD'nin 58'inci başkanı seçilmesinin ABD ekonomisi ve piyasalara etkisini AA muhabirine değerlendirdi.

Trump'ın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) feshetmeyi ve Çin'le Meksika'dan ithal edilen mallara gümrük vergisi eklemeyi planladığına işaret eden Goldman, piyasaların Trump'la ilgili kaygısını vurguladı.

Goldman, Trump'ın ABD başkanı seçilmesi ve Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nde kontrolü sürdürmesinin kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıracağının altını çizerek, bu durumda Trump hükümetinin tek başına ABD'nin diğer ülkelerle olan ticaret anlaşmalarını değiştirebileceğini veya feshedebileceğini belirtti.

Söz konusu "kuvvetler birliği" endişesiyle New York borsasında ve ABD piyasalarında yüksek volatilite görülmesinin beklendiğini ifade eden Goldman, sözlerine şöyle devam etti:

"Trump, seçim kampanyası boyunca saldırı içeren yorumlarda bulundu. Yatırım uzmanlarının Trump'ın ağzından çıkandan sözleri ekonomi ve finansal piyasalar açısından idrak etmesi gerçekten çok güç. Trump'ın başkanlığı borsa ve piyasalar açısından belirsizlik ve büyük endişe yaratıyor. Ayrıca, Trump'ın Çin ve Meksika'ya çeşitli ticaret engelleri koyması ABD ekonomisinde resesyona yol açabilir. Söz konusu Donald Trump olunca, birçok değişken ve belirsizlik söz konusu."

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.