YOZGAT’A 13 PROJE 28 MİLYON TL’LİK YATIRIM
banner36

Bakan Varank, Yozgat Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayatını kaybeden, Orta Anadolu Kalkınma Ajansında (ORAN) görev yapan Elif Aybike Büyükyılmaz için başsağlığı diledi. Bakanlık ve bağlı kurumlarıyla Yozgat'ın gelişip kalkınması için çalıştıklarını vurgulayan Varank, "ORAN Kalkınma Ajansı ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle hayata geçen tam 13 projenin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Eğitimden tarıma, kırsal kalkınmadan turizme kadar birçok alanı ilgilendiren bu projelerin toplam yatırım tutarı 28 milyon lirayı buluyor. Her biri birbirinden önemli bu projeler, şehrimizin gençlerine, kadınlarına, çiftçilerine ve turizmine hizmet edecek, Yozgat'ın ekonomisine güç katacak." ifadelerini kullandı.

 

YOZGAT HAYVAN HASTANESİ VE BORSASI

Varank, söz konusu projelerden Yozgat Hayvan Hastanesi ve Hayvan Borsası Projesi'ne değinerek, 17 milyon lira bütçeli proje çerçevesinde sektör için değerli bir ortak kullanım tesisini kente kazandırdıklarını ifade etti. Varank, böylece hayvan hastalıklarıyla daha etkili şekilde mücadele edilmesini ve canlı hayvan ticaretinin daha modern şartlarda yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.

 

KAYNAKLARIN ETKİN KULLANIMI

Turizm Amaçlı Jeotermal Kaynakların Etkin Kullanımı Projesi ile Yozgat'ın turizm gelirlerinin artmasının önünü açtıklarına işaret eden Varank, "4 milyon liraya yakın bütçesi olan bu proje kapsamında Sarıkaya ve Sorgun ilçelerine jeotermal suların toplanıp dağıtımının yapılacağı bir altyapı tesisi kurduk." bilgisini verdi.

 

MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI

Varank, Mesleki Eğitim Mali Destek Programı çerçevesinde 4 meslek lisesine 2 milyon liraya yakın yatırım yaptıklarını belirterek, projeler sayesinde bu okullara 147 farklı makine ve ekipman kazandırıldığını, mobilya, metal, talaşlı imalat, bilişim ve yemek imalatı alanlarına yönelik 7 mesleki eğitim atölyesinin güçlendirildiğini bildirdi.

 

ÜRETİM, İHRACAT VE İSTİHDAM

Tüm projelerin Türkiye ve Yozgat için hayırlı olmasını dileyen Varank, işlerin tamamlanıp hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Varank, gelecek dönemde bu projelerin süreceğine dikkati çekerek, "Yerel paydaşlarımızdan aldığımız güçle Yozgat'ın üretim, ihracat ve istihdamını artıracak yeni projeleri hep beraber gerçekleştireceğiz. Hep birlikte Yozgat'ı hak ettiği konuma ulaştırmak için daha çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

 

GÜÇLÜ SANAYİ ALTYAPISI

Türkiye'nin etrafındaki ateş çemberine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hedeflerine ilerlediğini vurgulayan Varank, ülkenin salgın döneminde dahi güçlü sanayi altyapısı, kaliteli ulaşım imkanları ve konumu sayesinde alternatif bir küresel üretim merkezi olma iddiasını ortaya koyduğuna dikkati çekti. Varank, geçen yıl kaydedilen yüzde 11'lik büyüme performansının Türkiye'nin bu iddiasının en önemli kanıtı niteliğinde olduğunu ifade ederek, ülkenin bu performansla G-20 ve AB ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını anımsattı.

 

Açılış töreninde, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ve ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de birer konuşma yaptı.

 

Bakan Varank ve beraberindekiler, kurdele keserek 13 projenin açılışını yaptı.

 

BOZOK TEKNOPARK’A ZİYARET

Bakan Varank, açılış töreni öncesinde Bozok Teknopark'ı ziyaret etti. Ziyaretinde Varank'a TÜBİTAK Başkanı Mandal ile Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ eşlik etti.

 

Teknopark'ın çalışmalarına ilişkin bilgi alan Varank, burada faaliyet gösteren firmaların geliştirdikleri ürünleri inceledi.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.