Ticaret Bakanı Pekcan ile ABD'nin yeni ticaret yönetimi arasındaki ilk resmi temas bugün gerçekleşecek
banner36

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai'nin göreve başlamasından kısa süre sonra ilk görüşmek istediği ülkeler arasında Türkiye'nin yer alması, ticari ilişkilere verilen önemin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, Tai ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra ticaret hacminin dengeli şekilde artırılması, ticaretin kolaylaştırılması ve iş ortamının geliştirilmesi, Dünya Ticaret Örgütündeki çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünya ticaretine olumsuz etkilerine karşı atılacak adımların da aralarında bulunduğu konular ele alınacak.

Türkiye-ABD ticari ilişkileri

Türkiye'nin ABD'ye ihracatı salgına rağmen 2020 yılında yüzde 13,5 artarak 10,1 milyar dolara ulaştı.

Geçen yıl Türkiye-ABD ticaret hacmi 22,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

ABD'de yeni yönetimin göreve başlamasının ardından, Başkan Joe Biden ticaret konularını yönetmesi için ABD Ticaret Bakanlığına Gina Raimondo'yu, ABD Ticaret Temsilciliğine ise Katherine Tai'yi getirmişti.

Bakan Pekcan da iki mevkidaşını kutlayarak, ABD ile mevcut ticaret hacminin artırılması için başlatılan çalışmaları sürdürme yönündeki kararlılığını ifade etmişti.

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.