Moody's'den değişiklik beklenmiyor
banner36
Ekonomistler, Moody's'in cuma günü yapacağı Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve görünümünde değişiklik beklemiyor.

AA muhabirine, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma günü yapacağı gözden geçirme öncesi değerlendirmelerde bulunan ekonomistler, kuruluşun, Türkiye'nin "Baa3 " kredi notu ve "negatif" görünümünü teyit edeceğini öngörüyor.

Odeabank Ekonomik Araştırma ve Stratejik Planlama Direktörü Ali Kırali, Moody’s’in 4 Aralık 2015'teki değerlendirmesinde öne çıkarılan Türkiye'nin güçlü ve zayıf yönlerinde bazı değişimler olsa da dengeli durumun değişmediğini ifade etti.

Moody’s açıklamasında, hükümetin 2016 Eylem Planı çerçevesinde attığı genişlemeci adımların kamu maliyesi ölçütlerinde bir miktar kötüleşmeye yol açtığı vurgusunun yapılabileceğini anlatan Kırali, şunları kaydetti:

"Ayrıca yapısal reformlar konusunda ilerlemenin sınırlı kalmasının, eleştiri konusu olabileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte küresel bir olgu olan terör ve jeopolitik gerilim nedeniyle turizm sektörünün karşılaşabileceği zorlukların da Türkiye ekonomisi için risk oluşturduğuna dikkat çekilebilir. Bu dinamikler ışığında Moody’s’in 8 Nisan tarihinde beklenen açıklamasında, her iki yöndeki riskler arasındaki dengenin ciddi bir değişim göstermediğine dikkat çekilerek Türkiye’nin negatif ülke görünümünün ve Baa3 notunun sabit tutulacağını düşünüyoruz."
"Not görünümünde değişiklik beklemiyorum"

Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı da geçmiş döneme kıyasla Türkiye’de ekonominin görünümüne bakıldığında güçlü büyümenin, sıkı tutulmaya devam edilen kamu maliyesi ve düşen cari açığın olumlu yönler olduğunu vurguladı.

Yüksek kalmaya devam eden enflasyon ve artan politik/jeopolitik risklerin ise olumsuz yönler olduğuna işaret eden Kanlı, "Bu unsurların tamamı bir arada değerlendirildiğinde notta ve görünümde bir değişiklik için yeterli görünmüyor. Moody’s de bunlara vurgu yapacaktır. Ayrıca daha önceki değerlendirme metinlerinin neredeyse tamamında değindiği gibi yavaşlayan sermaye akımlarına karşı Türkiye'nin kırılgan olduğunu vurgulamaya devam edecektir." diye konuştu.

AA

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.