Kredi faizlerinde bir yılın en hızlı düşüşü
banner36
 Ekonomideki hızlı toparlanma, reel sektör güvenindeki artışla birlikte güçlenen tahsilatlar ve kredi geri dönüşlerinde yaşanan iyileşme bankaların ticari kredi faizlerinde son 1 yılın en hızlı düşüşünü sağladı. Merkez Bankası'nın verilerine göre Türk Lirası olarak açılan ticari kredi faizlerinin ağırlıklı ortalaması 15 Eylül haftası itibarıyla, bir önceki haftaya göre 2.15 baz puan düşerek yüzde 15'e geriledi. Bu gerileme son bir yıldaki en hızlı gerileme oldu.
YENİ HEDEF YÜZDE 13.5
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da eylül ortasında yaptığı açıklamalarda, bankaların politikalarını eleştirerek, "Böyle yüzde 15-16'lara varan faiz olmaz" demişti. Kredi Faranti Fonu uygulamasının bankaları rahatlattığını hatırlatan analistler, tMerkez Bankası'nın mevcut politikasını sürdürmesi ile birlikte faizlerin yüzde 13.5'e kadar inebileceğini kaydediyor.

Sabah

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.