“İBB BİLİNÇLİ TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU
banner36

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı, bilinçli tüketici kavramının İstanbul’da yaygınlaşması amacıyla her yıl “İstanbul Tüketici Ödülleri” düzenliyor. Bu yıl 12. kez Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Mikail Kılıç, Zabıta Daire Başkanı İbrahim Köse, İBB’nin üst düzey yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

BARAÇLI: “24 SAAT HİZMET VEREN AKTİF BİR YÖNETİM ANLAYIŞINDAYIZ”
Törende bir konuşma gerçekleştiren İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, tüketici kavramını geliştirmek ve tüketicileri bilinçlendirmek için bir çok çalışmaya imza attıklarını ifade etti. İBB olarak vatandaş odaklı bir hizmet anlayışı içerisinde olduklarını belirten Baraçlı, “1994 yılında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan yerel yönetim anlayışında, tüketiciler ile ilgili ilk çalışma 1997 yılında başladı. Bizler İBB olarak yerel hizmetleri yerine getirirken vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve sıkıntılarını çözebilmek adına tüketicilerimizi bilinçlendiriyoruz. Vatandaşımızın sıkıntısı bizim sıkıntımız, onun derdi bizim derdimiz anlayışıyla çalışıyoruz. 24 saat sahada hizmet veren aktif bir yerel yönetim anlayışı içerisindeyiz” diye konuştu. 

BARAÇLI: “VATANDAŞ MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA
Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Birimi’nin İBB’nin en önemli birimlerinden biri olduğunun altını çizen Baraçlı şunları kaydetti: “Bugün tüketici ödüllerini veriyoruz. İstanbul’da bu hizmetleri yerine getiren zabıta arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Pazar anlayışında hem ürünün kalitesini hem de fiyatını vatandaş memnuniyetini ön planda tutacak şekilde sunma gayreti içerisindeyiz. 
Yapılan konuşmalar sonrası kum sanatçısı Veysel Çelikdemir ve kanun sanatçısı Yıldan Ergüzel, müzik eşliğinde konuklara kum sanatından detaylar sundular. Gösterinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tüketici Ödülleri sahiplerini buldu. 2018 yılı faaliyetleri dikkate alınarak 6 kategoride 17 dalda ödüller dağıtıldı.


12. İSTANBUL TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİ (2018)

1. BİLİNÇLİ TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ
a. Bilinçli Tüketici Ödülü : ADEM KAYA 
b. Bilinçli Tüketici Ödülü : SÜMEYHA SELİN DUMAN 
c. Bilinçli Tüketici Ödülü : İLKER BALÇIK

2. MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ İLKE EDİNEN FİRMA/ESNAF ÖDÜLLERİ
a. Firma Ödülü : UYGUN BEBE MAĞAZACILIK 
b. Firma Ödülü : İMGE İHRACAT İTHALAT DAHİLİ TİCARET 
c. Esnaf Ödülü : DİNÇER KESKİN VE ORTAKLARI (YAYLA KAHVALTI PINARI)
d. Gelenekleri Yaşatma Ödülü: VEFA BOZACISI

3. BİLİMSEL ÇALIŞMA ÖDÜLLERİ
a. Tez/Makale Ödülü : DR. YAKUP GÜZEL (Gıda Sektöründe Helal Sertifikalı Ürünlerin Tüketici Tercih ve Davranışlarına Olan Etkisi / Türkiye-İngiltere Karşılaştırması)
b. Kitap Ödülü : AV. FERAY FIRINCIOĞULLARI (Tüketici İşlemlerinde Şahsi Teminatlar)

4. YAZILI BASIN TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ
a. En Çok Haber Ödülü : UĞUR ASLANHAN (ANADOLU AJANSI)
b. Köşe Yazısı Ödülü : BİLAL EMİN TURAN (POSTA GAZETESİ)
c. En İyi Haber Ödülü : CANAN ERASLAN (TÜRKİYE GAZETESİ)

5. RADYO-TV PROGRAM ÖDÜLLERİ 
a. TV Program Ödülü : PARA DEDEKTİFİ (CNN TÜRK - CEM SEYMEN)
b. En İyi Haber Ödülü : BENEL HIZARCI (NTV HABER MERKEZİ)
c. En Çok Haber Ödülü : ÜLKE TV HABER MERKEZİ

6. TÜKETİCİ ÖZEL ÖDÜLLERİ
a. Sosyal Sorumluluk Ödülü : İ.Ü. HUKUK FAKÜLTESİ HUKUK KLİNİKLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (Liselerde Tüketici Hakları Konulu Seminerler)
b. Proje Ödülü : ESENLER BELEDİYESİ (Gençlerin Bilmesi Gereken 100 Bilinçli Tüketici Kuralı)

ibb.istanbul

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.