ESDER: İşveren payındaki artış küçük esnafı zora soktu
banner36

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus asgari ücretin 5500 TL olması hakkında fikirlerini beyan etti.

Çelikus; “ 1 Temmuz 2022 tarihi ile Cumhurbaşkanımızın asgari ücreti 5500 TL yapmasıyla çalışanımız elbette mutlu olmuştur. Çalışana verilen asgari ücretteki artış Esnaf ve Sanatkarlar Derneği olarak bizleri de memnun etmiştir. Hatta çalışana verilen ücretin açlık sınırı olan 6.017 TL ye çıkarılması gereklidir. Sermayenin tabana yayılması ve sosyal kesimlere verilen zammın ve desteğin ESDER olarak her zaman yanında olduk. Sosyal kesimlerin güçlendirilmesi sosyal barışın inşasında en önemli unsurudur” dedi.

ESNAFIN YÜKÜ ARTIYOR

Asgari ücretin artışıyla beraber küçük esnafa getirmiş olduğu yük 2100 TL’ye çıkmıştır. Esnaf için bir işçiye ödemesi gereken tutar 7600 TL’dir. Bu günün şartlarına bakıldığında bu çok büyük bir yüktür diyerek bu yükün devlet tarafından paylaşılmasının gerektiğini vurgulayan Çelikus; “Bu yükü taşıyamayan işletmeler ya daha az işçi ile işlerini devam ettirecektir ki bu durum işçinin yükünün artışına sebebiyet verecek ve işçiyi zora sokacaktır. Ya da kayıtsız, sigortasız işçi çalıştırmanın yolunu açacaktır. Dolayısıyla bu maaş artışı çalışan açısından memnuniyet getirmiş gibi gözükse de olumsuz yönleri de vardır. Küçük işletmeler için ise sevindirici bir durum olmamıştır. Bu durumun yeniden değerlendirilerek işveren payının %50’sinin devletçe karşılanmasının hem çalışana hem işverene hem de devletimize faydası olacaktır ” dedi.

Anadolu Gazete

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.