BAKAN KİRİŞCİ, BİRİM AMİRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
banner36

Kirişci, TİGEM Sosyal Tesisleri'nde Bakanlığın birim amirleriyle bir araya geldi.

Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmaları ve hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kirişci,  "Bakanlık olarak kurumsallığı tepeden tırnağa içselleştirmeliyiz. Her ne kadar farklı alanlarla iştigal ediyor olsak da aynı dili konuşmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Bu yüzyılın en önemli gelir kaynağı petrol değil tarımdır' sözünden hareketle ortak dili kullanmalıyız." İfadelerini kullandı.

Gıda konusunun bir milli güvenlik sorunu olduğunu vurgulayan Kirişci, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlık var olduğu sürece gıda konusu var olmaya devam edecektir. Türkiye'nin tarımda önceliği stratejik ürünlerdir. Hububatta, buğday, arpa, çavdar ve yağlı tohumlarda durumumuz çok önemli. Bu ürünlerden biri de şekerdir. Pancar şekeridir. Bu manada pancarı da öncelemek zorundayız. Diğer taraftan bizim için diğer önemli ürünler de et, süt, yumurtadır."

3 TEMEL ÖNCELİK

Kirişci, bakanlık olarak sektör için üç temel hedeflerinin olduğunun altını çizerek bunların üretim alanlarının artırılması, verimin yükseltilmesi ve kalitenin daha yukarı taşınması olduğunu söyledi.

Tarıma son 20 yılda çok sayıda mevzuat kazandırdıklarını, TARSİM, Tarım Kanunu, Islahçı Hakları, Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu gibi düzenlemeleri hayata geçirdiklerini anımsatan Kirişci, "Tarım ve orman ile ilgili Anayasa'dan başlamak üzere bütün mevzuatımızı içselleştirmek zorundayız." dedi.

Bakan Kirişci, üreten herkesin yanında olduklarını vurgulayarak "Çiftçimize her türlü araç gereç, gübre ve tohum desteği veriyoruz. Alın terlerinin karşılığını alabilmeleri bizim her zaman önceliğimizdir." diye konuştu.

Et ve süt ürünlerini de stratejik öneme sahip olduğunu dile getiren Kirişci, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yem bitkilerinin ekiliş alanlarının artırılması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi, kaba yem ihtiyacımızın yerli kaynaklardan karşılanabilmesi, silaj üretiminin artırılarak yeşil yem zincirinin oluşturulması ve artabilecek yem fiyatlarının önüne geçmek amacıyla yem bitkileri üretimine Bakanlığımızca büyük destekler verilmektedir."

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.