AMASYA ÇEVRE YOLU İLE 291.1 MİLYON TL’LİK TASARRUF
banner36
 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Amasya Çevre yolu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Amasya’nın hızla gelişen sosyo-ekonomik yapısına paralel olarak artan şehir içi ve şehirlerarası ağır taşıt trafiğinin mevcut şehir geçişini kullanması nedeniyle trafik sıkışıklığı ve aksamaları gidermek amacıyla Amasya Çevre Yolu’nun 25 Temmuz 2020’de açıldığı anımsatılan açıklamada, çevre yolunun 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında ve 11,3 kilometre uzunluğunda inşa edildiği kaydedildi.

 

ÖZEL İMALATLAR ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRIYOR

 

Açıklamada, “Suluova-Amasya Yolu’ndan ayrılıp, Amasya’nın güneybatısından geçerek Amasya-Turhal Yolu’na bağlanan Çevre Yolu güzergahının yol eksenine dik, farklı derinliklerde ve sık aralıklardaki vadilerden geçmesi, arazinin apik yapısı, zeminin inşaat açısından riskli bir yapıda olması gibi nedenlerle projede birçok özel imalat yer alıyor. Toplam uzunluğu bin 151 metre olan 2 adet çift tüp tünel, bir tanesi dengeli konsol teknolojik köprü olarak inşa edilen Şehzadeler Viyadüğü olmak üzere toplam bin 612 metrelik 4 adet çift viyadük, 3 adet köprülü kavşak, 65 metrelik 2 adet çift köprü, 334 metrelik 3 adet tek köprü, 597 metrelik 2 adet aç-kapa yapısı inşa edildi” ifadeleri yer aldı.

 

TRAFİK GÜVENLİĞİ VE KONFORU ARTIRILDI

 

Amasya Çevre Yolu ile 13,5 kilometrelik şehir geçişinin 2 kilometre kısaldığı vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:

“Yaklaşık 30 dakika süren seyahat süresi 7 dakikaya indi. Tehlikeli madde taşıyan araçların şehir dışına alınmasıyla trafik güvenliği ve konforunu artıran Çevre Yolu ile açıldığı günden itibaren zamandan 264,9 milyon TL, akaryakıttan 26,2 milyon TL olmak üzere toplam 291,1 milyon TL tasarruf edildi. Ayrıca, sinyalizasyon sisteminin devre dışı kalması ve dur-kalk beklemelerinin ortadan kaldırılmasıyla yıllık 5 bin 497 ton karbon emisyon azaltımı sağlandı.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.