5 milyon cirosu olana e-Arşiv
banner36
 Yeni yıl beraberinde mali uygulamalarda da değişiklikler getiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca 19 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile e-fatura, e-defter ve e-arşiv zorunluluğu getiriliyor. Söz konusu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nin 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren iş yaşamını doğrudan etkilemesi bekleniyor. Öncelikli olarak kağıt tasarrufunda yarar sağlayacağı tahmin edilen uygulamalar ile, saklanması gereken veriler elektronik ortamda güvenli bir şekilde tutulacak. Verilerin elektronik ortamda saklanmasıyla kargo ve arşivleme masrafları da kısılacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, uygulamanın çok ciddi yararlar barındırdığını belirterek tüm mükellefleri e-dönüşüme davet etti.

"EĞER E-FATURA SİSTEMİNE ADIM ATTIYSANIZ BUNDAN SONRA KESECEĞİNİZ TÜM FATURALAR E-ARŞİV YA DA E-FATURA OLMAK ZORUNDA"

E-dönüşüm yolcuğunun Gelir İdaresi Başkanlığı insiyatifinde 2010 yılında başladığını hatırlatan Özata, "2010 ile 2014 yılları arasında bir zorunluluk yoktu. 2014 yılı itibarıyla cirosu 10 milyon TL olan firmalar için e-fatura zorunluluk haline geldi. 2014'ten 2019'a kadar yaklaşık 100 binden fazla firma e-dönüşüme adım attı. 2020 yılının başlangıcıyla beraber 10 milyon TL'lik zorunluluk 5 milyon TL'ye inecek. 5 milyon TL ciroya sahip firmalar bundan sonra e-dönüşüme adım atmak durumunda kalacaklar ve e-fatura sistemine geçecekler. Bir önceki dönemle kıyaslandığında bir fark daha var. E-faturanın altında bulunan e-arşiv fatura, bundan önceki dönemde e-fatura kullansanız dahi cirosu 10 milyon TL'nin altından olan firmalara ve şahıslara kestiğiniz faturalarda bir zorunluluk değildi. 2020 yılıyla beraber artık siz eğer e-fatura sistemine adım attıysanız bundan sonra keseceğiniz tüm faturalar e-arşiv ya da e-fatura olmak durumunda kalacak" dedi.


Sabah

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.